BULETIN INFORMATIV Nr. 43 / 30.07.2024

Gospodărie distrusă de flăcări în comuna Nistorești

 

Noaptea trecută, în jurul orei 03:30, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu în comuna Nistorești. 

La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, 6 echipaje cu 4 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi de la Secția de Pompieri Vidra și Detașamentul de Pompieri Focșani.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la întreaga gospodărie.

Echipajele de stingere au intervenit prompt, reușind să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproape 5 ore.

 În urma evenimentului, au ars: locuința (P+M) în suprafață de aproximativ 200 mp, anexe pe cca. 200 mp și bunurile aflate în interiorul acestora, 3 autoturisme, dintre care 2 în totalitate, cauza probabilă a incendiului fiind scurtcircuit electric.

          Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea