COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 48 / 19.08.2024

Intervențiile pompierilor vrânceni în

minivacanța de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului

 

Efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea au fost la datorie în această perioadă pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență.

Peste 100 de pompieri au fost la datorie, zilnic, pregătiți să acționeze pentru protecția și siguranța persoanelor prin asigurarea intervenției operative.

În perioada analizată, pompierii militari au fost solicitați să intervină în 82 de misiuni, astfel: 20 de incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.), o misiune de descarcerare în urma producerii unui accident rutier, 9 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (acțiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate, deblocări de uși, salvări animale, asigurare zonă etc.), iar echipajele SMURD au fost solicitate și au acordat primul ajutor calificat în 52 de cazuri.

Eforturile echipajelor de intervenție s-au concentrat în special asupra incendiilor de

vegetație uscată, mobilizând resurse semnificative pentru gestionarea eficientă a acestora.

Facem apel la cetățeni să manifeste responsabilitate și să înțeleagă că focul, dacă scapă de sub control, poate provoca pagube materiale importante și poate pune în pericol viețile. Atragem atenția asupra faptului că, ”ARDEREA VEGETAŢIEI USCATE ŞI A RESTURILOR VEGETALE ESTE STRICT INTERZISĂ!” dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Vă reamintim faptul că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. De asemenea, puteți descărca pe dispozitivele mobile aplicația DSU, pentru a fi informați oriunde și oricând!

       Vă asigurăm că pompierii vrânceni rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor! În eventualitatea producerii unei situații de urgență nu ezitați să apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.  

 Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea