BULETIN INFORMATIV Nr. 49 / 20.08.2024

Incendiu în municipiul Adjud

Noaptea trecută, în jurul orei 01:20, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu în municipiul Adjud, la o societate comercială ce are ca obiect de activitate colectarea, tratarea, eliminarea deșeurilor și recuperarea materialelor reciclabile. 

La fața locului s-au deplasat, gradual, 7 echipaje cu 5 autospeciale de stingere și modulul SMURD de la Secția de Pompieri Adjud și Detașamentul de Pompieri Focșani, în sprijinul pompierilor militari intervenind Serviciul Privat pentru Situații de Urgență (SPSU) Vrancart cu o autospecială de stingere și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Adjud cu o autocisternă de transport apă.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la deșeuri de hârtie, plastic și lemn sub formă de baloți, depozitați pe o suprafață de aproximativ 1500 mp.

Având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile, intervenția pompierilor a fost una dificilă, fiind îngreunată și de lipsa surselor de alimentare cu apă și de condițiile meteo (vânt). După aproape nouă ore, incendiul a fost lichidat, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza autoaprinderii materialelor combustibile.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea